“Ze zorgen ervoor dat je niet te ver gaat”

De heer Beens:

Liever was hij niet met corona in het ziekenhuis beland. Wel is de heer Beens blij dat hij na zijn ziekenhuisverblijf terechtkon bij Recura Revalidatie. “Ik heb alleen maar goede ervaringen opgedaan en fijne mensen aan mijn bed gekregen. En de verzorging was echt heel goed.”

Ruim twee weken lag de heer Beens in het Zaans Medisch Centrum, waarna hij twee weken revalideerde op de COVID-afdeling van Recura. Hij is ronduit enthousiast over de verzorging, de kamers, het eten en de schoonmaak.

“Ik had een prachtige eenpersoonskamer en alle medewerkers waren zo ontzettend vriendelijk en spontaan. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat stonden ze voor me klaar. Behalve dat de begeleiding heel goed was, waren de maaltijden ook erg lekker. Én”, zo onderstreept hij, “er werd ook nog eens heel goed schoongemaakt!”
 

Fysiotherapie
Met veel plezier kijkt de heer Beens terug op de ondersteuning door de fysiotherapeuten. “Die begeleiding was uitstekend. Ze zorgen ervoor dat je niet te ver gaat en houden continu de saturatie in de gaten. Dat is het percentage zuurstof in je bloed.”

Hij mist hun begeleiding wel een beetje: “Op Recura was er elke dag fysiotherapie. Nu is het afwachten hoe vaak er een fysiotherapeut bij mij thuis langskomt. Gelukkig heb ik nog de oefeningen die ze me bij Recura hebben aangeleerd. Die doe ik nu elke dag thuis. Zo ga ik elke week nog een stapje vooruit dankzij hun revalidatie”, zegt de heer Beens.