Zij sleurden mij door die moeilijke periode heen

De verpleegkundigen van Recura Revalidatie

Na de verwijdering van verschillende zweetklieren in het ziekenhuis was de heer F. aanvankelijk op de thuiszorg aangewezen. “Twee keer per dag moesten de diepe wonden rond mijn buik worden verschoond. Dat deed zo’n pijn dat ik wel een gat in de muur kon slaan. Op een gegeven moment ging het echt niet meer. Ik was blij dat ik toen hier in het revalidatiecentrum aan de Zorgboulevard in Zaandam terechtkon.”

Vakkennis van wondverzorging én persoonlijke aandacht
“Ik was zo blij na de eerste wondverzorging door de revalidatieverpleegkundigen van Recura. Ze pakten het op zo’n andere manier aan – met zoveel zorg en kennis. En ze gingen ook anders met me om. Ze deden van alles om me van de pijn af te leiden. Ze zetten de tv aan en zorgden voor de nodige humor.”

“In het begin hadden ze een kleine anderhalf uur nodig om mijn wonden te verzorgen, nu zitten we op zo’n vijftien minuten verzorgingstijd. De verpleegkundigen hebben me echt door die moeilijke periode heengesleurd. Wat zij voor mij gedaan hebben, valt met geen pen te beschrijven.”
Eenpersoonskamer met privacy
Behalve de verpleegkundige zorg is de heer F. ook goed te spreken over de fysiotherapeutische zorg van Recura Revalidatie: “Ik moet elke dag tien minuten aan de slag in de oefenzaal. Zeker in het begin was dat niet altijd even makkelijk. Maar de fysiotherapeuten weten je echt te motiveren.”

Al net zo enthousiast is de heer F. over zijn kamer in het revalidatiecentrum annex zorghotel. “Ik dacht even dat ik in een verpleeghuis terechtkwam, maar dit is totaal iets anders. Je hebt je eigen kamer met badkamer en toilet. De kamer is huiselijk ingericht en de kleuren op de muur zijn rustgevend. Het is absoluut geen ziekenhuiskamer. Wat privacy betreft is het hier ook goed geregeld. Medewerkers wandelen hier niet zomaar binnen.”

Loungen en eten bij Recura Revalidatie
“Op de etage hier bevindt zich een loungekamer, een soort van gemeenschappelijke huiskamer. Ik ben daar nu een paar keer geweest en ik heb de gesprekken met mijn medepatiënten en -revalidanten als zeer prettig ervaren.”
Goed eten is belangrijk voor een goed herstel. Volgens de heer F. begrijpt Recura Revalidatie dat helemaal. “Ik moest aankomen om de wonden goed te laten helen. Gelukkig zijn de maaltijden hier goed en smakelijk. Vooral die toetjes zijn heerlijk. Petje af voor hoe goed alles hier geregeld is.”