Waarom ik graag weer bij Recura wilde revalideren

Mevrouw Eskandar revalideert bij Recura, omdat ze een nieuwe knie heeft gekregen. Ze is blij dat ze opnieuw in het Zaanse revalidatiecentrum aan de Zorgboulevard terecht kan. “Ik heb hier al twee keer eerder gelegen om te herstellen van een longontsteking. De verpleegkundigen zijn goed voor je en het gaat er hier huiselijk en gemoedelijk aan toe. Dus toen die knieoperatie voor de deur stond, heb ik meteen gevraagd of ik weer bij Recura kon herstellen.”

Informatiebijeenkomst nieuwe knie en heup
Ter voorbereiding van haar knieoperatie bezocht mevrouw Eskandar de informatiebijeenkomst van Evean en het Zaans Medisch Centrum, die bij Recura Revalidatie plaatsvond. “Ze hebben alles zo goed uitgelegd. En je mag hier ook even rondkijken. Zo weet je precies wat er allemaal staat te gebeuren.”
Hoewel het herstel momenteel nog niet helemaal naar wens gaat – “Ik moet iets langer blijven” – is ze blij met de steun van alle behandelaars. “De fysiotherapeuten zijn in het begin heel streng voor je, maar ze willen graag dat je weer snel op de been bent. Trouwens, over de artsen ben ik ook heel goed te spreken. En wat ook prettig is: mocht er iets aan de hand zijn, dan kan zelfs de chirurg uit het ziekenhuis nog langskomen. Want het revalidatiecentrum is met een gang verbonden aan het Zaans Medisch Centrum.” 

Aan tafel bij Recura Revalidatie
Mevrouw Eskandar brengt drie keer per dag een bezoek aan het restaurant van Recura Revalidatie. “Het eten is zeer gevarieerd. Tijdens de lunch is er altijd wel iets extra’s zoals een tosti of een andere warme hap. En ’s avonds serveren ze twee verschillende menu’s. Dus je hebt het gewoon voor het kiezen.”
Tussen de maaltijden door is ze graag op haar eigen kamer. “Ik heb hier alles wat ik nodig heb. Een badkamer met douche en toilet. En ik heb een mooie tv, waar ik niets voor hoef te betalen. In het ziekenhuis betaal je daar tachtig euro voor. Er staat zelfs een koelkastje en een kluisje in de kamer.”

Veiligheid met persoonsalarm
Alle revalidanten bij Recura Revalidatie krijgen een persoonsalarm te leen: “Waar ik ook ben in het revalidatiecentrum – op mijn kamer of in het restaurant – als er iets is, kan ik op de knop drukken. En het mooie is: ze zien precies waar ik ben! Ja, ik voel me erg veilig bij Recura Revalidatie. En dat komt ook, omdat niemand ongezien met de lift naar de verpleegafdelingen kan. Bezoekers moeten zich altijd eerst melden bij de receptie.”